Suuvesi+öljy – Hoitaa ja puhdistaa [Yleisimmät myytit]

Viime aikoina olemme kuulleet paljon luonnonöljyjen hyödyistä vartalolle. On suositeltavaa lisätä niitä päivittäiseen ruokavalioon, käyttää lääkinnällisesti tai iholle laitettavana ravitsevana kosmetiikkana. Yksi näistä muodoista on suuvesi, joka sisältää öljyä, eli niin sanottu purskuteltava öljy. Ja tähän liittyykin monia myyttejä, jotka tulee selvittää.purskuteltava-ouml-ljy.jpg

1. MYYTTI. Tunti ennen öljyn purskuttelua ei saa juoda mitään.

Sanotaan, että tuntia ennen suuöljyä ei saisi juoda mitään. Todellisuudessa, on suositeltavaa juoda pieni määrä vettä ennen suun huuhtelua, koska tällöin keho on paremmin nesteytetty ja tuottaa enemmän sylkeä.

2. MYYTTI. Ennen purskuteltavan öljyn käyttöä ei tulisi syödä muutamaan tuntiin.

Toinen päätön väite on, ettei saisi syödä ennen öljyn käyttöä. Näin ei tosiasiallisesti kylläkään ole, vaikkakin vatsa täynnä öljyn purskuttelu saattaa aiheuttaa yökkäyksen.

3. MYYTTI. Öljyä saa käyttää kerrallaan ainoastaan ruokalusikallisen

Öljyn määrän määrittäminen on turhaa, koska kaikilla on eri tarpeet. Aluksi öljyn käyttö voi olla epämiellyttävää, tästä syystä kannattaa aloittaa pienellä määrällä. Ruokalusikallinen öljyä voi olla monelle liian suuri annos.

4. MYYTTI. Purskuteltava öljy vapauttaa myrkkyä verenkiertoon suun verisuonien kautta.

Loogisesti selitettynä, tämän myytin metodi on aika luova; jotta öljy päästäisi myrkkyjä verenkiertoon sen tulisi ensin läpäistä suun limakalvo ja sen jälkeen vielä päättää mitkä näistä yhdisteistä on haitallisia, ja sitten sen tulisi palata suuhun. Öljy puhdistaa suun bakteereista ja mikro-organismeista, mutta sillä ei ole mahdollisuutta päästä meidän verenkiertoon.

5. MYYTTI. Öljysuuvesistä tulisi käyttää vain kahta versiota – niitä joissa on seesami- tai auringonkukkaöljyä.

Auringonkukka- ja seesamiöljyä suositellaan käytettäviksi suuvesissä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö muita öljyjä voisi käyttää. Voit valita minkä tahansa öljyn, erityisesti parempi purskuteltavaksi on esimerkiksi kookosöljy.

6. MYYTTI. Öljyn tulee olla valkoista kun sylkäiset sen pois.

Pääsääntöisesti, kun kasviöljy sekoittuu sylkeen, se muodostaa tuhansia pieniä kuplia ja näin ollen muutaman minuutin purskuttelun jälkeen siitä tulee valkoista. Näin käy vain vaaleille tai värittömille öljyille, muista ei tule valkoista. Tummista öljyistä tulee kellertäviä tai vihertäviä.

7. MYYTTI. Purskuteltava öljy on täydellinen hoito moniin sairauksiin.

Öljyinen suuvesi ei ole lääke. Se puhdistaa suun bakteereista ja näin vähentää sairauksia, pääsääntöisesti reikiintymistä. Kuitenkaan se ei ole parantava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *