Miten huolehtia ihosta askel askeleelta?

Eivätkö kaikki meistä halua pehmeän ja kauniin ihon? Valitettavasti meillä ei ole tarpeeksi aikaa huolehtia siitä riittävästi. Joka ilta mietimme vain nukkumaan menemistä emmekä mieti kuorintaa, hierontaa, tuoksukynttilöitä tai laskemalla kuinka paljon eteerisiä öljyjä tarvitsisi. Kuinka meidän pitäisi pitää huolta ihostamme?

Ihonhoidossa meidän tulee olla järjestelmällisiä. Muuten ihostamme tulee nahkea, kuiva sekä orvaskesi alkaa halkeilla. Aloita ihonhoitosi kuumalla kylvyllä; muista että vesi ei saa olla liian kuumaa. Voit lisätä kylpyveteen muutaman sitrushedelmän viipaleen, eteerisiä öljyjä, kylpypommin sekä kylpyvaahtoa. Kuuma kylpy avaa ihohuokoset, stimuloi verenkiertoa sekä rentouttaa. Tarvitset vain 15 minuuttia ja olet rentoutunut sekä ihosi on valmis hoidettavaksi.kuorinta.jpg

Kylvyn aikana voit kuoria ihosi, se auttaa poistamaan kuolleet ihosolut ja bakteerit ihohuokosista. Lisäksi se virkistää, pehmeyttää ja estää ihokarvojen kasvua. Kuorintaan käytä pehmeää harjaa, siihen tarkoitettua hanskaa tai sientä sekä erityisesti ihonkuorintaan tarkoitettua ainetta. Kuorinta nopeuttaa ihoon imeytymistä ja tekee siitä pehmeän tuntuisen.

Kuorinnan yhteydessä tai heti sen jälkeen hiero ihoasi; sillä on auttava vaikutus, sinun tulee kuitenkin tietää mitä teet. On tärkeää hieroa alhaalta ylöspäin ja siirtyä kohti sydäntä. Voit hieroa nilkkoja, polvia ja kyynärpäitä paljon intensiivisemmin, koska iho on paljon paksumpaa. Hieronta auttaa myös selluliitin vähentämisessä.

Seuraava askel ihonhoidossa on kasvo- tai vartalonaamio. Näitä voit ostaa ne joko kaupasta tai tehdä itse. Sinun tarvitsee vain muistaa, että kaikkien ainesosien täytyy sopia ihotyypille ja sen tarpeille. Laitat kosteusvoiteen tai kasvojen puhdistuksen tai kasvonaamion, kun ihohuokoset ovat yhä auki, lämpimän kylvyn tai stimuloivan hieronnan jälkeen. Näin ainesosat imeytyvät syvemmälle ihoosi.

Vartalonaamion pois pesun jälkeen on tärkeää kosteuttaa iho kosteusvoiteella tai vartalovoilla.
Käyttämällä tällaisia tuotteita huolehdimme siitä, että iho uusiutuu ja kiinteytyy. Hoitoon tarvitaan ohut kerros voidetta, joka tulee levittää kunnolla ja antaa imeytyä. Nyt voimme hypätä peiton alle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *