Raskauden venytysmerkit – Miten niitä voidaan välttää? Minun korjaustoimenpiteet

Raskauden venytysmerkit ovat yleisiä raskauden seurauksia. Ne ovat arpia, jotka esiintyvät, kun oma iho joutuu venyttämään nopeasti. Siksi ne yleensä esiintyvät raskauden aikana. Monet naiset yrittävät ehkäistä nämä arvet, jotta he voisivat saada tasaiset ja hyvin hoidetut vyötärönsä.

Kuten ennaltaehkäisevien toimenpiteiden kohdalla käy, paras tapa välttää raskausarpien kehittymistä on säännöllinen ihonhoito. Voit aloittaa lääketieteellisen ihonhoitokäsittelyn raskauden aikana. Se auttaa ylläpitämään sileä ihoa ja vähentämään raskauden ajan venytysmerkkien esiintymistä.

Voit myös käyttää hyödyllisiä tuotteita täydentämään säännöllistä ihonhoitoanne, kuten raskauden aikaiseen ihonhoitorutiiniin. Erilaiset öljyt, pakkaukset ja voiteet, jotka sisältävät collagen- ja elastaaniset ainesosat, ovat täsmälleen mitä tarvitset tasoittamaan ihoasi. Nämä tuotteet auttavat kiihdyttämään ihon uudistamisprosessia ja vahvistamaan ja tasoittamaan kudosta.

Käytä myös erilaisia öljyjä, kuten manteliöljyä, jojobaöljyä tai kookosöljyä, kosteuttamaan ihoasi päivittäin. Lithie-suolan pidättäminen on myös hyödyllistä, koska se auttaa vahvistamaan ihoa ja tasoittaa kerrosten pintaa.

Yritä olla liian löysällä vaatetuksella. Tyylisi ei ole vain kysymys ulkonäöstä, sillä liian löysät vaatteet voivat lisätä venytysmerkkien esiintymisen riskiä. Valitse tiukat, kevyet vaatteet, jotka eivät paina ihoasi. Valitse vaatteet tukevasti edestakaisin, ja varmista, että ne eivät ole liian kireitä.

On myös tärkeää tarkistaa ihosi säännöllisesti. Se auttaa sinua etsimään varhainen merkkejä mahdollisista ihovaurioista. Saavutusten raportointi voi olla hyödyllistä, jotta voit huomata, mitä muutoksia tapahtuu ihollasi. Jos havaitset merkkejä venytysmerkeistä, ota heti yhteyttä lääkäriisi.

Liikunta on toinen tapa välttää raskausarpien esiintymistä. Liikkumalla ihosi rasitus poistuu, ja se auttaa vähentämään venytysmerkkien esiintymisen riskiä. Liikunta myös parantaa verenkiertoa, auttaa pääsemään eroon toksiineista ja lisää ihon elastisuutta.

Yritä myös pysyä kostealla. Pese ihosi säännöllisesti ja käytä pehmeitä ihonhoitotuotteita puhdistamaan ja kosteuttamaan ihosi. Vältä kuitenkin liikaa äärimmäisiä kuumia tai kylmiä suihkuja, koska ne voivat lisätä kuivumisen riskiä.

Tee muitakin asioita varmistaaksesi, että raseeraa ja pakkaa hehku ja kuivuu. Pidä huolta myös unesta, sillä on olemassa vahva yhteys säännöllisen unen ja ihon terveyden välillä.

Mitä ei pitäisi tehdä?

Vältä turhaa rasitusta. Ihosi on jo hyvin herkkä, ja se saattaa olla herkempi erityisesti raskauden aikana. Tämä tarkoittaa, että se saattaa olla herkempi lämpöön, valoon ja kosteuteen. Evästeet, kiuas ja höyry voivat pistää huonompia ja voi aiheuttaa venytysmerkkejä.

Vältä myös uimista trooppisissa, kylmissä tai suolaliuoksissa, koska ne voivat lisätä raskausarpien omaisen riskiä. Niillä saattaa myös olla haitallisia vaikutuksia raskauden aikana, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti lapsen terveyteen.

Lisäksi vältä alkoholijuomia ja tupakointia. Tupakoivan ihomelanooman ja -kipun riski on suurempi, ja alkoholi saattaa myös estää tärkeiden vitamiinien imeytymistä ihosi.

Tavalliset iholle vaikuttavat tekijät

Raskauden aikana joitakin tekijöitä voi olla vaikea välttää. Jotkin ympäristötekijät voivat lisätä raskausarpien riskiä, esimerkiksi korkea ja alhainen ilman lämpötila, altistuminen tuulelle ja kylmälle, korkea UV-taso ja ihoa ärsyttävät kemikaalit, jotka voivat aiheuttaa ihomelanooman ja -ärsytyksen. Se, miten reagoit näihin tekijöihin, vaikuttaa ihosi terveyteen.

On myös tärkeää välttää stressiä. Stressi voi johtaa hormonitasojen nousuun, ja se voi myös altistaa ihosi enemmän UV-säteille ja ulkoiselle rasitukselle.

Yhteenveto

Raskauden venytysmerkit ovat yleisiä, ja monet naiset yrittävät ehkäistä niiden esiintymistä rakovoidaan. Säännöllistä ihonhoitoa, lääketieteellisiä lihasvahvistusasteita, er