Ihonhoidon ammattilaisten valinnat: 5 parasta punoitusta ehkäisevää kasvoseerumia

Kasvoseerumi on pakollinen tuote punoittavan ihon hoidossa. Alan ammattilaiset ovat yhtä mieltä: ainesosilla on eniten väliä parhaan tuotteen valinnassa. He analysoivat suosituimmat tuotteet ja valitsivat voittajan. Tutustu ammattilaisten valitsemiin parhaisiin punoitusta hoitaviin kasvoseerumeihin. Valitsemalla yhden niistä et tule pettymään.

Mitä hyvä punoitusta ehkäisevä kasvoseerumi sisältää?

Hyödylliset aktiiviset ainesosat ovat tärkeitä, etenkin:

 • C-vitamiini
  Kirkastaa pigmenttiläiskiä, parantaa ihonsävyä, vahvistaa verisuonien seinämiä ja tekee verisuonista vastustuskykyisemmät
 • K-vitamiini
  Rauhoittaa ihoa ja vähentää laajentuneiden verisuonien näkyvyyttä sekä tukee veren hyytymistä
 • Vihreä tee
  Parantaa verenkiertoa ja vahvistaa verisuonia, ehkäisten niiden laajenemista
 • Hevoskastanja
  Verisuonien supistaminen on tämän raaka-aineen päätehtävä. Vähentää katkenneita verisuonia ja ehkäisee uusia katkeamisia
 • Rohtosammankonputki
  Rauhoittaa, parantaa verenkiertoa sekä stimuloi kollageeni- ja elastiinituotantoa

Yllä mainittuja ainesosia löytyy listamme seerumeista. Kannattaa muistaa, että seuraavien ainesosien välttäminen on hyvä idea punoituksesta tai laajentuneista verisuonista kärsiville:

 • synteettiset pigmentit
 • parabeenit
 • SLS:n kaltaiset säilöntäaineet
 • alkoholi

Nämä ainesosat saattavat ärsyttää ja pahentaa herkkää ihoa.

5 parasta punoitusta ehkäisevää kasvoseerumia ihonhoidon ammattilaisten mukaan

1. Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Serum on tehty erityisesti punoittavalle iholle mutta sopii myös loistavasti ikääntyvälle tai hyperpigmentaatiosta kärsivälle ’normaalille’ iholle. Lyhyt INCI sisältää monia luonnollisia ainesosia, jotka ehkäisevät katkenneita verisuonia todistetun tehokkaasti. Punoitus ja katkenneet verisuonet vähenevät vain muutamassa kerrassa. Lehmusuute ehkäisee tulehdusta ja rauhoittaa ihoa, ja tuoksukin on miellyttävä. Intialaisen kasvin, Punarnavan, uute ehkäisee hyperpigmentaatiota ja tasoittaa ihonsävyä sekä hidastaa ryppyjen syntyä.

Käyttö: Nanoilin seerumia voi käyttää kahdesti päivässä. Se ei pilaa meikkiä, vaan toimii kirkastavana primerina. Kevyt koostumus imeytyy ihoon nopeasti jättämättä rasvaista pintaa iholle. Lisätietoa voi löytää www.nanoil.fi

2. Medik8 Calmwise Serum

Medik8 Calmwise Serum on täydellinen katkenneille verisuonille, herkälle iholle sekä ruusufinnin hoitoon. Tuote sisältää vain seitsemää raaka-ainetta. Kuten listan ensimmäinen seerumi, tämäkään ei sisällä väriaineita tai hajusteita. Salviauute on tulehtunutta ihoa rauhoittava ainesosa. Patentoitu aine, teprenoni, vähentää katkenneiden verisuonien näkyvyyttä sekä punoitusta. Seerumi tekee ihosta sileämmän ja vastustuskykyisemmän.

Käyttö: Seerumia käytetään kahdesti päivässä. Tuotetta ei kuitenkaan levitetä kaikkialle, vaan pelkästään paikallisesti. Seerumissa on yksi huono puoli – pullo on erittäin pieni ja se ei riitä pitkäksi aikaa, vaikka sitä käyttäisi säästellen.

3. Pharmaceris N C-Capilix

Emme voi unohtaa Pharmaceris -seerumia. Punoittavan ihon hoitoon suunniteltu seerumi sopii myös väsyneille ja hyperpigmentaatiosta kärsiville kasvoille. Luonnollinen koostumus ei sisällä liikaa ainesosia. Seerumin C-vitamiini vahvistaa heikkoja verisuonia ja tekee ihosta kestävämmän ulkoisia tekijöitä kohtaan. Avokadoöljy kosteuttaa ja paikkaa ihoa, kun taas maissiöljy ehkäisee ryppyjen syntyä.

Käyttö: Tuotetta voi käyttää kahdesti päivässä. Vaikka tuote on aika öljyinen, se ei jätä rasvaista pintaa iholle. Seerumia saa käyttää noin kuukauden, ennen kuin tulokset näkyvät. Pidämme tuotteen koosta ja hinnasta.

4. Janssen Cosmetics Daily Couperose Serum

Janssen Cosmetics tarjoaa myös kasvoseerumia punoittavan, herkän ja reaktiivisen ihon hoitoon. Sisältöluettelo on aika pitkä mutta tuote sisältää monia luonnollisia ainesosia, jotka tuskin ärsyttävät ihoa. Kasviuutteita löytyy hevoskastanjasta, lakritsista ja nokkosesta – nämä imeytyvät ihoon vahvistamaan verisuonia ja vähentämään niitten näkyvyyttä kasvoille. Toiset ainesosat, kuten bisabololi ja allantoiini, vähentävät tehokkaasti tulehdusta ja punoitusta.

Käyttö: Seerumi on geelimuotoinen ja sitä voi käyttää kahdesti päivässä mutta on parempi käyttää sitä vain iltaisin, koska sillä kestää kauan imeytyä ihoon ja iho jää vähän tahmeaksi. Pullo on 30 ml kokoinen.

5. The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% 

Tämä tuote on todellinen monitoimija, koska se sopii sekä punoittavalle, herkälle että ikääntyvälle iholle mutta myös terveelle, eloisuutensa menettäneelle iholle. Hellävarainen C-vitamiini on seerumin pääainesosa ja se kirkastaa hyperpigmentaatiota sekä tasoittaa ihonsävyä vaivattomasti. Seerumi saa juovat katoamaan ja vähentää uusien ryppyjen syntyä.

Käyttö: Seerumin kanssa ei saa käyttää muita C-vitamiinituotteita. Virallisen sivuston mukaan on hyvä välttää aurinkoa, eli suosittelemme tuotteen käyttöä syksyllä ja talvella. Osa käyttäjistä on maininnut pistelevästä tunteesta iholla mutta valmistajan mukaan reaktio on normaali.