Kuinka poistin comedonit? Kokeiltuja ja testattuja vinkkejä teille kaikille!

Comedonit ovat yleiset ihosairaudet, jotka voivat satuttaa ihon ulkonäköä, aiheuttaen punoitusta, turvotusta ja usein kutinaa ja epämukavuutta. Comedonit voivat esiintyä missä tahansa ihoalueella, mutta ovat yleisempiä otsassa, leuassa ja niskassa. Ne ovat yleensä pieniä, mustia tai valkoisia kasvaimia, jotka muistuttavat pullistumaista ihottumaa.

Mitkä ovat comedonien aiheuttamat oireet?

Comedonien oireet voivat vaihdella, ja ne ovat yleensä vähemmän vakavia kuin muut ihosairaudet. Näitä oireita ovat pääasiassa:

 • Valkoiset ja mustat nippelit, jotka esiintyvät otsassa, poskissa, leuassa ja niskassa.
 • Kutinaa ja polttava tunne otsassa, poskissa, leuassa ja niskassa.
 • Kasvaneet ihohuokoset ja ohuet ihohuokoset.
 • Kasvun kasvaminen nipun muodossa.
 • Ihon punoitusta ja turvotusta.
 • Primäärinen tulehduksen oireita.

Mikä aiheuttaa comedoneita?

Comedonien syyt ovat moninaisia. Yleisimpiä syitä ovat:

 • Hormonaaliset muutokset. Esimerkiksi välitön seuraus raskaudesta voi johtaa comedonen esiintymiseen.
 • Liiallinen stressi ja ahdistus. Stressi voi ylikuormittaa ihon talirauhasen ja aiheuttaa tukkeutumista.
 • Saksalaisen dieetin (rikkaan proteiinin ja rasvan) noudattaminen.
 • Aikuisiän akne. Akne ja comedonit ovat usein perittyjä.
 • Rasvaisten elintarvikkeiden käyttäminen. Rasvainen ruoka voi tukkia huokosia.
 • Liian auringonvalo ja UV-säteet, koska ne voivat lisätä öljyn tuotantoa.
 • Kosmetiikkatuotteiden käyttäminen voi myös aiheuttaa comedoneita.

Miten päästä eroon comedoneista?

Comedonien poistamiseen on lukuisia vaihtoehtoja. Koska nämä vaihtoehdot eivät aina ole tehokkaita tai turvallisia, on parasta keskustella lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat hoitotyön. Lue lisää tässä artikkelissa kuinka päästä eroon comedoneista:

1. Käytä erityisiä geeliä tai voiteita

Yksi yksinkertaisimmista tavoista poistaa comedonit on käyttää erityisiä geeliä tai voiteita, jotka sisältävät retinoidia. Retinoidi on erittäin tehokas ainesosa, joka pienentää öljyntuotantoa ja estää tukkeutumista säätelemällä talirauhasten toimintaa. Retinoidivoiteet voivat tuntua pistelynä iholla aluksi, mutta sisältää sitten kutinaa ja arkuutta. Jotkut tuotteet saattavat myös aiheuttaa punoitusta ja kuivuutta.

2. Käytä kuorinta- ja puhdistustuotteita

Käytä kuorinnan jälkeen puhdistusaineita ja kuorintoaineita. Puhdistusaineet auttavat poistamaan lian, makean ja öljyn iholta, kun taas kuorintaaineet auttavat avaamaan huokosia ja tekemään ihosta sileämmän ja kimmoisamman. Huomaa, että on erittäin tärkeää käyttää sopivia puhdistustuotteita, joilla on tiettyjä pH-arvoja, jotka vastaavat ihon pH-arvoja. Vältä liian voimakkaita tuotteita, joilla on korkea pH-arvo, koska ne voivat tukkia huokoset ja provosoida comedonen tekemiseen.

3. Kuivaa ja edistä comedonien puhkeamista

Kuivaa comedon otsa käyttäen salisyylihappopohjaista kuivausnesteitä. Yleisimmin käytetty tuote on benzoyyliperoksidi, joka auttaa tehokkaasti comedoneiden kuivaamisessa. Vältä kuitenkin liioittelua, koska liian suuri määrä tuotetta saattaa ärsyttää ihoa. Korkean peroksidipitoisuuden liuos voi aiheuttaa punoitusta ja ihoärsytystä.

4. Valitse luonnollisia ainesosia

Luonnollinen hoito voi auttaa myös pääsemään eroon comedoneista. Voit käyttää tuotteita, joissa on luonnollisia ainesosia, kuten aloe vera, hunaja ja teepuuöljy. Tämä on tehokas tapa lievittää comedonien oireita, koska tuotteet turvottavat ihoa ja auttavat puhdistamaan sen lian ja epäpuhtauksien jäännöksistä. Tämän avulla vältät ihovaurioita ja parannat ihosi kimmoisuutta.

5. Kylpyammeet ja hoidot

Kylpylähoito ja erityinen hieronta auttavat poistamaan comedone ja vähentämään oireita. Kyrpylähoidoissa käytetään ainesosia, kuten nohapölyä, levää ja yrttiöljyjä, jotka auttavat vähentämään ihon punoitusta ja turvotusta. Nämä hoidot ovat erittäin tehokkaita estämään comedoneiden kehittymistä. Myös akupunktion hieronta auttaa kutina